Alla har rätt till en trygg skolgång 

Under veckan i Sälen fick jag ett mail från skolinspektionen. De hade hittar min blogg och följt mitt arbete kring mobbning och hur jag står för nolltolerans kring mobbning. Jag har själv skrivit om min skolgång och hur jag vid ett flertal tillfällen utsattes för mobbning. Jag fick allafall frågan att sprida ett viktigt budskap.

 

Nu har skolan börjat igen för Sveriges 1,3 miljoner elever i grundskolan och gymnasiet. För en del av dem innebär det att komma tillbaka till en vardag av otrygghet, stök i klassrummet och otillräckligt stöd.

 

Vad många elever inte vet är att de har rätt att ha det bra i skolan. Det står i skollagen. Ett barn ska inte behöva ta på sig det ansvar som enligt lagen är vuxnas. Den som vet sina rättigheter kanske vågar höja sin röst och säga – det här är inte okej.

 

Alla elever borde kunna gå till skolan med en bra känsla. Tyvärr ser det inte ut så idag. Därför har Barn- och elevombudet och Skolinspektionen tagit fram en film om med syfte att öka kunskapen om barnens lagstadgade rättigheter i skolan

Se på filmen för mer info <3 mer om skolinspektionens arbete kan ni läsa om HÄR

2 reaktioner på “Alla har rätt till en trygg skolgång ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *