Alla har rätt till en trygg skolgång 

Under veckan i Sälen fick jag ett mail från skolinspektionen. De hade hittar min blogg och följt mitt arbete kring mobbning och hur jag står för nolltolerans kring mobbning. Jag har själv skrivit om min skolgång och hur jag vid ett flertal tillfällen utsattes för mobbning. Jag fick allafall frågan att sprida ett viktigt budskap.

 

Nu har skolan börjat igen för Sveriges 1,3 miljoner elever i grundskolan och gymnasiet. För en del av dem innebär det att komma tillbaka till en vardag av otrygghet, stök i klassrummet och otillräckligt stöd.

 

Vad många elever inte vet är att de har rätt att ha det bra i skolan. Det står i skollagen. Ett barn ska inte behöva ta på sig det ansvar som enligt lagen är vuxnas. Den som vet sina rättigheter kanske vågar höja sin röst och säga – det här är inte okej.

 

Alla elever borde kunna gå till skolan med en bra känsla. Tyvärr ser det inte ut så idag. Därför har Barn- och elevombudet och Skolinspektionen tagit fram en film om med syfte att öka kunskapen om barnens lagstadgade rättigheter i skolan

Se på filmen för mer info ❤ mer om skolinspektionens arbete kan ni läsa om HÄR

2 thoughts on “Alla har rätt till en trygg skolgång 

  1. Så inspirerande läsning. Som den lärare och bloggare jag är så behöver vi lyfta mående bland ungdomar till diskussion. Ett led i detta är också att diskutera olika sorters appar som just nu figurerar bland ungdomar och hur dessa appar kan få allvarliga konsekvenser för ungdomarna i form av mobbning och kränkningar. Läs mitt inlägg om detta på: http://nouw.com/tereseengqvist/vi-maste-prata-om-periscope-22551699 Kram Terese

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s