att skapa sig något att tro på

hej hallå alla. Måndag igen och för många veckans tuffaste dag att ta sig igenom, antingen via ett jobb man inte riktigt trivs med eller en skola som inte uppfyller det man hoppats på. Livet är stundtals komplext och ganska så svårt att greppa. Man mår bra, men ändå sådär lite dåligt. Eller man är glad fast ändå lite ängslig. Ja ni känner säkert igen känslan. Det slår mig ganska ofta att vi slänger bort otroligt mycket tid på att fundera på hur andra människor ser på oss själva. Det kan vara allt ifrån vad för kläder vi har på oss, vad vi säger eller hur vi är. Tänk om vi istället för att fokusera på hur andra ser, fokusera på hur vi själva ser oss och för en sekund faktiskt vara glada över att vi finns över huvud taget.

Jag blir otroligt bekymrad när jag läser om unga människors kommentarer här på nätet, på youtube, blogg eller på instagram. Det är lätt att vara snabb på tangenterna, men hur mycket i det man skriver förstår man egentligen. Förstår man effekten av; shit vad ful du är? eller förstår man effekten av; din jävla bög, shit vad pinsam du är.. jag tror på riktigt inte de och det är just det som skrämmer mig. Att unga idag inte förstår effekten av just den där kommentaren. Sen det som skrämmer mig ännu mer är alla föräldrar som definitivt inte förstår effekten av att ge sina barn en mobiltelefon eller en ipad. Under tubecon mötte jag många föräldrar, jag älskar föräldrar. Skämt och sido, men det är genom alla föräldrar som jag kan få effekten jag är ute efter. För genom alla föräldrar kan jag förklara vad nätet är för plats och hur man som vuxen kan vägleda barnen till ett härligt klimat utan en massa hat.

Jag har sagt det så många gånger förut och det är vi vuxna som bär det stora ansvaret när det kommer till att bete sig på nätet och i det verkliga livet. Vi måste föregå med gott exempel och vägleda alla unga så de förstår vilka konsekvenser det blir av en spydig kommentar. Alla rättigheter kommer med en stor dos skyldigheter etc etc. Ni har hört det förut, men visst är det sant? 

Ha en fin måndag kväll och var rädda om er!

2 reaktioner på “att skapa sig något att tro på”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *