döm inte efter vad du ser

Något jag har fått slåss med i mer eller mindre hela mitt liv är folk som dömmer mig utan att ha någon som helst aning om vem jag faktiskt är. Det är säkert jättevanligt, men jag tänker ändå skriva några rader om det jag upplevt sååå många gånger. För det första, när jag var tonåring, då fick många uppfattningen att jag var tyken, dryg och någon man inte ville bråka med (?!) hahah det var nästan lite komiskt när folk väl lärde känna mig och slänger med kommentarer som; du var ju jätte trevlig, inte alls tyken.. Jag har nog varit bra på att bygga ett hårt yttre men ha kvar mitt känsliga inre. Detta med den hårda fasaden höll i sig länge och den finns nog säkert kvar till viss del nu med. Men något som existerar nu är ”fina flickan” stämpeln. Eller miss perfect. Jag kan bli tokig när folk dömmer hela min personlighet efter vad för slags kläder jag har på mig eller vad jag väljer att dela i sociala medier. Många glömmer den viktiga biten kring våra sociala kanaler att det faktiskt är en del av vårt jobb. Vilket innebär att vi väljer att hålla en professionell ton i det vi delar. Ni kommer ex. aldrig se oss dricka alkohol i större mängder, använda oss av ord som inte är lämpade för barn etc. För hur vi än vrider på det så är större delen eller allafall en stor del av de som händer på nätet idag barn. Barn som inte kan se skillnad på ”skämt”, ”prank” och verklighet. De skapar idoler som i själva verket bara lever en roll, men som barnen tror är en verklighet och tar efter.

Jag tror att det är därför många skapar sig en bild av att jag eller vi är en perfekt liten familj som aldrig bråkar eller är osams om saker och ting. Självklart har vi våra diskussioner och självklart är vi inte alltid på top. Men precis som vilket jobb som helst får man utelämna vissa personliga bitar och lyfta det som faktiskt är viktigt. Viktigt för oss är att få andra att må bra, att få den där kommentaren där någon blivit berörd och glad.

Man kan inte bli omtyckt av alla, men bestämt dig först vad du tycker när du mött personen och lärt känna den. Innan dess tycker jag spontant att man inte skall tycka ngt alls :p

ha en fin dag

6 reaktioner på “döm inte efter vad du ser”

 • Vilket bra inlägg och folk är snabba att dömma och tro sig veta. KÖr på som ni gör,

 • Eva Täng skriver:

  Bra inlägg, att faktiskt lyfta fram en profession och inte ett vanligt liv. Man delar inte allt i sin profession för då är det inte längre det. Det är viktigt att kunna skilja på privat och privat privat vilket du kan. Självklart finns det ingen som alltid kan vara på topp, men i sitt arbete vill man ändå kunna lyfta fram sitt positiva jag. Du är modig vågar ta diskussionen det är din största styrka som gör den djupaste skillnaden, många andra delar förgyller. Stå på dig och fortsätt tro på dig själv❤️

 • Tanja skriver:

  Jättebra inlägg. Folk tror också
  Att allt man delar på internet är hela ens liv. Det är
  En del
  Av det. Man är personlig men inte privat. Lätt att glömma. Och att inte döma någon innan man lär känna en person 🙂
  Tack för bra inlägg!
  Ha en fin helg

  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *