Terrorattentat i centrala stockholm

Det hände i nice, det hände i berlin, London och nu i stockholm. Vi lever i ett inferno av skräck och oro. Trygga sverige är inte så tryggt längre och jag finner inga ord, jag vet inte vad jag skall skriva för att något av detta skall bli lätt att greppa. Alla mina tankar går till berörda, till stockholm och till hela världen som varje dag få utstå denna terror. Vi måste komma på en lösning till att bekämpa terrorism, det är en minoritet av människor som skapar sån skräck i världen. Snälla snälla alla, detta attentat är gjort av terrorister, inte av en religion inte av en viss kultur. Utan av sjuka människor som försöker gömma sig bakom något som inte finns. Vi vet inte än vem som ligger bakom detta, men vi får inte visa oss rädda, vi måste hålla ihop och ta hand om varandra. Vi måste också tänka till, vi kan inte skära ner på försvaret vi kan inte naivt tro att saker som detta inte skulle kunna ske. Vi måste ge mycket större stöd till våra poliser och jag säger som ebba bush thor som idag innan attentatet gick ut med att vi måste bli fler poliser. Hon har helt rätt och detta borde vara svar nog.

det svåra nu är att prata med barnen och hur man skall prata med barnen. Hur mycket skall man förklara vad denna ondska grundar sig i och varför. Alla dessa varför, när man själv inte förstår varför är det än svårare att formulera sig.

 

1 reaktion på “Terrorattentat i centrala stockholm”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *