Varför skall vi alltid bli av med något?

Alltså genom att skrålla genom aftonbladet inser jag att varenda ”hälso”artikel handlar om saker vi skall bli av med. Är det inte putmagen, så är det chipstuttar eller celluliter. Ingenstans i dessa hälsoartiklar står det, såhär uppnår du god hälsa, eller såhär kan du göra för att hitta din inre skönhet. vi lever i ett samhälle där allt fler mår otroligt dåligt över hur de ser ut. Vi jämför oss med varandra redan i låga åldrar och föräldrar sitter i januari och februari och dricker den ena vidriga shaken efter den andra. Varför sitter vi och ser på när våra barn jämför låren i mellanstadiet. varför låter vi det se ut såhär och varför tar inte fler hälsoprofiler större ansvar gentemot de artiklar de pepprar ut, i nummer efter nummer.

Jag hade i den bästa av många världar att allafall en eller två artiklar hade handlat om något annat än hur vi blir av med kroppsdelar. Hälsa är så mycket mer än platt mage och fasta bröst. Jag som hälsovetare, som offentlig person vill vara den som går emot tidningar som Aftonbladet och expressen. Jag vet, likt väl som tidningar vilken makt jag har genom mina sociala kanaler och jag tänker stå upp för denna idioti. Jag har två döttrar som jag inte vill skall sitta efter gympan och jämföra kroppen med någon klasskamrat. Vi är byggda på så olika sätt, vi utvecklas olika och ingen är den andra likt, hur mycket vi än vill och försöker. Vi måste förstå att hälsa inte enbart handlar om hur kroppen ser ut på utsidan. Det handlar också om hur kroppen ser ut på insidan.

Hoppas ni som läser tar till er mina ord och dela det gärna vidare, vi måste våga gå emot normen och skapa något nytt!  

9 reaktioner på “Varför skall vi alltid bli av med något?”

 • Jättebra skrivet.
  Jag tränar för att må bra,sen att många delar inte är där dom var en gång i tiden ,det få bara vara så.
  Jag orkar mycket mer sen jag började träna ,mer ork med barnen,o det är vad jag är ute efter,sen att man får bättre självförtroende är ju inte helskam det heller hehe
  Kram

  • Jennifer Reinhold skriver:

   jag förespråkar verkligen rörelse och fysisk aktivitet 🙂 härligt att du delar med och keep up the great work.

   kramar

 • Rebecca skriver:

  ❤❤❤

 • Maria skriver:

  Vilket bra inlägg, skönt att du inte promotar C9 och forevers bantningskurer längre, det här känns mycket bättre. Känner man att man vill förändra något med sin kropp är det bättre att försöka fokusera på att acceptera och älska sig själv som man är istället, då mår man bra inifrån och ut och är en sund förebild för barn och ungdomar.

  • Jennifer Reinhold skriver:

   tack 🙂 nu ser jag inte forever living som bantning, för mig var kuren jättebra. Däremot gillar jag inte hur den framställs och det är därför jag inte skriver ngt om den 🙂 tack för din kommentar kramar

   • Maria skriver:

    Jag mår dåligt av att se alla dessa före och efterbilder på hur mycket smalare personerna blivit efter forevers kur men ännu ledsnare av alla som så himla gärna vill köpa dessa produkter för tusentals kronor för att få samma resultat. Och resultatet de vill åt är att gå ner i vikt. Kvinnor och tjejer skall alltid anpassa och förändra sig och vi behöver fler förebilder inom kroppsacceptans inte fler detoxer, kickstarter och bantningskurer.

 • Så sant så det du skriver, vi kan inte bli något vi inte är, bättre att läsa sig acceptera det man är istället

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *