Fortfarande inte helt krya

Fy inatt vaknade Hailey och spydde bokstavligen rakt ut sitt rum. Det blev bara en spya men det räcker för att få hela nattens sömn att gå i krash. Robin mår sisådär och har legat i soffan hela dagen och jag bara väntar på att bli sjuk. För det känns som att det vore helt omöjligt om jag inte skulle bli sjuk nu när alla utom jag haft symtom. Men men vi får se, går inte mycket mer att göra än att vänta och se.

Jag låg och tänkte igår. Efter att bloggbevakning tog upp två av mina instagram bilder som felaktig markerad reklam. Jag tar på mig det och har ändrat, det gick för fort Helt enkelt, ingen ursäkt men så det var. Däremot, det jag reagerade på var när jag läste kommentarsfältet, inte bara i mitt inlägg utan i mer eller mindre alla inlägg. Det var så otroligt mycket hat, hat och ännu mera hat. Folk spelade ut alla sina register, anonyma och helt fria från skyldigheter gentemot andra människor. Jag fick en klump i magen och jag insåg ännu mer vad jag egentligen vill med mina kanaler. Jag vill skapa skillnad och jag vill få andra att må bra. Jag vill inte ha kommentarer där folk ger sig på andra och hånar. Skrattar på andras bekostnad och beter rent av illa. Jag tänker på Cissi Wallin som fick motstå massa hat för en tid sedan. De spelade upp hennes kommentarer muntligt mot henne och det var rent av hjärtskärande. Alla ni som skriver elaka, nedvärderande och hånande kommentarer eller inlägg. Testa att säg som mot din partner eller mot era barn och se reaktionen. För oavsett om du inte har en relation till den personen du hånar så har den lika mycket känslor som du och jag.

Jag arbetar dagligen med att sprida positiv energi, att peppa andra och framförallt att motverka mobbning. Jag får mail och dm dagligen från unga tjejer och killar som far illa. Jag vill vara deras förebild, jag vill vara deras ljus när allt är skit. Jag vill vara den vuxna som väljer rätt och inte fel. Man kan inte alltid tycka och tänka samma, det är absolut inte det jag menar. Men vi måste försöka förstå att ord sårar lika mycket om ett hårt slag i ansiktet. Jag har ett hjärta av guld, vilket inte alltid är så bra. Men jag är inte mer än människa, med hög empati för andra. Det kanske just därför jag skriver detta inlägg, för att jag inte står ut av att se hur folk kastar så mycket skit. Nätet är en tuff plats, men den är endel av vårt samhälle idag och vi måste kunna vistas på nätet utan att vara rädda. Rädda för att sekunden senare få en taskig kommentar.

Hoppas ni alla får en fin dag och att ni tar hand om varandra!

 

1 reaktion på “Fortfarande inte helt krya”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *