Jag är så oerhört stolt över dig hailey 

Alltså jag vet att man inte skall ställa för höga krav på sina barn, man skall heller inte ge för mycket komplimanger enligt vissa. Men idag, jag kan inte hålla mig längre. För idag gick det upp för mig, Hailey kommer att bli något stort, hon kommer genom handling att på något sätt förändra världen. Medan andra föräldrar sitter och spyr sin galla över hur jag behandlar mina barn, sträcker jag istället på mig och gör ett inlägg, helt dedikerat till min stora tjej.
Idag åkte jag och Hailey upp till stockholm för att medverka i videohjälpen som är en insamling för musikhjälpen. Jag ställde frågan till Hailey vad hon tycker är viktigt med att gå i skolan;

det är bra att lära sig saker, man får kompisar där och man lär sig viktiga saker.

Tyvärr är det så många barn i världen får aldrig möjligheten till en trygg och bra skolgång. Det har vi hjälpt till med idag, då vi på 1 h drog in hela 3600 :- helt otroligt och jag är otroligt glad över allt engagemang 🙂 Haileys kommentar;

men gud så bra, nu kan fler få gå i skolan..

Varje vecka pratar jag och Hailey om nyheterna i världen, vissa lite tyngre men andra lite mer lättsamma. Jag tycker det är viktigt med utbildning, för utbildning ger makt till att både påverka sin egna situation men också andras. Jag fick en printscreen skickad till mig idag där en mamma skrev på sin facebook att barn borde få vara barn etc etc. jag är nästan säker på att detta var riktad mot mig, det har hänt förut. Det är inte lätt att vara den där perfekta föräldern, vad är egentligen rätt föräldraskap kan man ju fråga sig. Jag tror dock att mina barn genom alla dessa upplevelser lär sig otroligt mycket om världen och om samhället.

idag satt hailey ihop med thobias och Renida från idol och pratade om allt mellan himmel och jord. Helt från ingenstans säger hailey;

det är viktigt att alla får vara den dom vill, killar skall också få vara lucior tex.

där får jag ett kvitto på att jag skapar trygga, smarta och icke hatiska individer som accepterar alla precis som de är. Hailey är en klok 5 åring som frågar mycket, tänker mycket men framförallt visar stor empati för andra människor. Hon är bara ett barn, precis som alla andra, däremot har hon ett stort socialt försprång då hon träffar mycket människor och lär sig tidigt hur man för sig i sociala sammanhang. Det tror inte jag är till hennes nackdel, hon får alltid vara ett barn. Men vad innebär egentligen att vara ett barn? att bete sig illa och inte ha några gränser?
Jag kommer aldrig att ställa några orimliga krav på mina barn, men däremot kommer jag så hårt fast vid att man aldrig någonsin får behandla någon illa. Mobbning har vi nolltolerans mot. Det finns så många barn som inte har några gränser och som heller inte har några föräldrar som verkar ha några gränser. Barn gör som vi vuxna lär och det är otroligt skrämmande att se och höra hur barn redan i unga år kommenterar och beter sig illa mot varandra.
Jag kommer alltid att ställa upp för mina barn, stå bakom dom i alla lägen och jag kommer alltid att förklara för dom att vi människor är alla av samma sort, vi är uppbyggda på samma sätt bara att vi alla ser olika ut, vilket också gör oss unika.

Hailey om du om ett par år läser detta, mamma är så oerhört stolt över dig och jag älskar dig!

1 reaktion på “Jag är så oerhört stolt över dig hailey ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *