Shaggys läge just nu

Jag har svårt att formulera ord. Min kropp mår verkligen inte bra och ångestnivån är otroligt hög. Jag har nog aldrig velat att telefonen skall ringa så lite som den gör just nu. För det gjorde veterinären klart för mig, att om han inte ringer är det bra. Jag har pratat med veterinären två gånger efter mitt inlägg igår. Först kl 17.00 och sedan 22.30. Efter första samtalet hade han bajsat vilket är bra, han var piggare och det är bra. Allmäntillståndet verkade bättre och pulsen hade gått ner. Han vill både ha mat och vatten, vilket är bra.

Men det är två saker som stör veterinären;

nummer 1 är blodvärdet eller ett värde som visar vätska i blodet. Den är individuell för varje häst men han trodde att shaggy kanske skulle legat på ca 33-34 men han pendlar mellan 38-42. Det behöver inte innebära ”fel” med 38 men han skall helst inte ha över 40. Det är därför han får dropp för att hålla nere nivån, men de har börjat koppla bort droppet.

nummer 2, hans puls är ngt hög fortfarande. Men till saken hör att när de lurar honom att ta pulsen medan han äter så går pulsen ner. Så utan mat har han omkring 80 i puls, men med mat går den ner till 56 vilket är OK.

Så detta är läget, jag väntar in att han skall ringa nu runt 10.00!

Jag vill tacka alla som skrivit och hört av sig! Ni är fantastiska. ni kan läsa vad som hänt HÄR!

0 reaktioner på “Shaggys läge just nu”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *