Vuxen acne 2 veckor med behandling

Nu kommer ett inlägg som för mig faktiskt är lite jobbigt. Jag har som säkert många av er vet haft lite problem med acne under tonåren, det gick över när jag började äta P-piller men kom tillbaka när jag slutade. P-piller vill jag inte förespråka då hormoner inte är bra för oss. Men så någon gång runt 20 försvann min acne helt och sen har den mer eller mindre hållit sig borta tills nu. I juli iår började jag få utbrott, det har eskalerat och nu har det gått så långt att jag till slut bad Jenny på Citylaser om hjälp.

Jag har gått hos Jenny i ett år för att bli av med oönskad hårväxt på kroppen. Jag har full tillit till hennes expertis och när hon fick se hur mina utbrott såg ut tog vi en lång konsultation kring hur vi skall få bukt med den.

För två veckor sedan var jag och gjorde en Dermapen behandling (läs om den HÄR). Jag fick också med mig ansiktsprodukter från Zien obagi, som är en väldigt bra hudvårdsserie som arbetar på djupet med både peeling och fukt. Jag fick också order om att peela huden varje dag, inte med grovpeeling men med mjuk peeling så att porerna inte kloggar igen. Det tar tid för huden att förnyas och det tar tid innan man får en förändring, men jag har nu arbetat med huden i 2 veckor och det har verkligen blivit skillnad. Jag är så otroligt glad och även om röda prickar inte stör mig så gör dessa prickar bitvis väldigt ont. Och det är smärtan som gör mig tokig, bölder som värker och pulserar.

Har ni eller har ni haft problem med acne, dela gärna era historier för att peppa varandra!

0 reaktioner på “Vuxen acne 2 veckor med behandling”

  • sillan skriver:

    Jag har alltid haft problem med acne och har det än fast jag är 30 år . Har varit hos salgrenska hudspecialisten i många omgångar . Men inte ens där har de kunnat hjälpa mig . Jag tål inget som har med p-piller eller annat hormon liknade privitillmedel . Mitt allra störtas problem att jag har verkligen träffat på killar som jag har varit som verkligen har knäckt mitt självförtroende . De har sagt att det är äckligt eller att jag lider av en sjukdom . Jag har hört det mesta . Sånt glömmer man bara inte . Det sitter i. Jag kommer än idag dessa ord . Nu kan jag verkligen inte gå ut utan smink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *