Påhittad perfekt målad värld

Igår skrev jag ett stycke som fick mig och många fler att faktiskt tänka till, den löd

Försök inte passa in i en påhittad perfekt målad värld, skapa dina egna färger och var stolt över vem du är, ingen kan spela dig bättre än du själv !

Jag blir så upprörd över att läsa allt som skickas till mig dagligen, av tjejer och killar som blir illa behandlade av sina kompisar, vuxna i sin omgivning och till och med sina egna föräldrar. Jag satt senast i helgen och pratade med en pappa vars son älskar att klä sig i vackra glittriga klänningar. Han tyckte själv att det var lite svårt att ta in medan sonen inte alls reflekterade över vad han egentligen har på sig. Det han ser på 2 år är ngt vackert och glittrigt. Barn är inte i naturen förstående av kön på samma sätt som vi vuxna. De är bara barn och ser på saker och ting ganska lika oavsett om de är killar eller tjejer. Det är vi vuxna som präglar barnen åt ett eller annat håll. Det skrämmer mig lite, för varför måste vi leva sådär inrutat och dela upp barnen efter kön redan innan de ens kan gå.

img_0981

Nu tänker säkert många, who are you to tell, som verkligen lever den rosa perfekta  drömmen med tjejer som kläs i rosa tyll och allt där till. Nä jag kanske inte klär mina barn så neutralt, men däremot skulle jag aldrig någonsin ifrågasätta mina barns val av kläder, leksaker eller intressen. Exempel när Hailey var 3 år önskade hon sig enbart spriderman i julklapp, självklart fick hon spiderman, hon blev så glad och det är väl ändå huvudsaken. Vi pratar mer än ofta hemma om att alla duger som dom är, att det inte finns några rätt och fel när det kommer till klänningar, färger eller leksaker. Man leker med det man tycker om och man klär sig i det man tycker är fint.

img_1518

Jag tror att barn som begränsas och som blir hånade när de vill ha ett visst plagg på sig tar mer skada än de som fritt får välja och låta fantasin flöda…

Jag är vuxen, eller på pappret är jag vuxen, jag är nog rätt barnslig egentligen. Men jag har ett ansvar som vuxen att faktiskt agera förebild gentemot mina barn. Sen har jag ett ansvar till som social mediaprofil att uppmuntra unga tjejer och killar till att de duger som de är. Ingen skall, under några omständigheter trycka ner någon eller antyda på att man inte får se ut eller vara den man är.

Dessa två är mina förebilder, de ger mig driv till att faktiskt göra något bra här på jorden. Hitta er inspirationskälla och fokusera på det som gör er lyckliga!

0 reaktioner på “Påhittad perfekt målad värld”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *