Vem vill du vara?

Det är fredag och sista vardagen denna vecka, från kl 12.00 idag har jag valt att ta helg och hämta barnen tidigt. En av fördelarna med att vara egen, jag styr själv mina arbetstider. Men nu till dagens stora ämne. Jag har insett att på väldigt kort tid har det hänt enormt med mina sociala kanaler. Främst med anledning av att youtube haft ett sådan stort genomslag.

Men något jag tänkt på är hur jag framställer mig själv via mina sociala kanaler. För hur vi än vrider på det så är målgruppen som hänger på nätet väldigt ung. Dessa unga lever för sina idoler på nätet, vilket absolut inte är fel, jag tror det är bra att ha idoler och personer att se upp till. Däremot blir jag lite orolig, för även om jag inte är perfekt över huvudtaget så vet jag att mina handlingar kan innebära att andra personer vill göra samma sak.

Exempel om jag skulle stå och röka, dricka, snatta, slå eller kränka någon annan, kan de som följer mig tro att detta är ett ok beteende eller ett coolt beteende vilket innebär att de gör precis samma sak. Jag hårdrar det, men jag försöker få fler att förstå att alla handlingar vi gör som andra kan följa, kan ha förödande konsekvenser. Jag vill förtydliga att jag inte dömmer någon utifrån de val man gör, men jag hoppas att fler ändå reflekterar ibland över hur de framställer sig själva och främst på nätet.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag, via mina kanaler kan sprida glädje, power och positiv energi för det finns så mycket skit i samhället, så om man kan fånga det där guldkornet blir jag glad 🙂 Sen, självklart kan jag sitta här 27 år gammal och tycka, jag har själv varit 17-18 år och helt osäker på livet och tagit fel beslut. Men just därför vill jag skriva detta idag, för jag är långt ifrån perfekt, men jag har gått igenom mycket och jag har arbetat med barn och unga och jag vet hur klimatet set ut idag. Skolan är en ständig kamp mot klockan och nätet är en öppen krigszon. Så snälla alla ni som läser, vuxna som barn, kämpa för det som är bra och det som ni tror på.

 

0 reaktioner på “Vem vill du vara?”

  • Carin skriver:

    Vilken jättebra kommentar! Skulle vilja slå ett slag för citatet ”Life isn’t about finding yourself, it’s about creating yourself”. Det gör det lättare att se att man själv kan påverka och styra vem man vill vara och vilka värderingar man vill stå för. Jag tycker att det är en lättnad att veta att vad jag vill göra och känna är upp till mig själv, att jag kan ta ansvar för det och påverka till viss del. Jag är superglad över att du skriver över sådant som känns viktigt, det inspirerar. Heja dig!

    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *