Välja rätt madrass till sina barn?

Jag har ett samarbete med Babytemp som i huvudsak arbetar med madrasser och kuddar till barnsängar. Jag fick kontakt med dom via ett samarbete jag har ihop med babyland och efter lite research har jag insett att jag hittat hem. Jag är en person som högt värderar kvalite före priset. Jag värderar att ge mina barn bra kläder som både är ekologiska men också rättvisemärkta. Även om det inte är möjligt i precis alla avseenden så gör vi aktivt miljövänliga val om möjligheten finns.

När det kommer till sängar har det slagit mig mer än en gång det senaste halvåret att vi föräldrar och vuxna oftast har specialmadrasser som skall vara tryckavlastande, mjuka, ergonomiska etc. Men hur mycket fokuserar vi på detta när det kommer till våra barn? Vi har alltid köpt våra madrasser till barnen på ikea. Inget fel med det, men om man jämför en ikea madrass med den madrassen som våra tjejer har nu är det markant stor skillnad.

Madrass är 100% Naturlig Latex, Naturlig latex har många goda egenskaper som gör det till ett utmärkt val i madrasser. Naturlatex har en öppen cellstruktur vilket medför att det andas och leder bort överskottsvärme. Med en förmåga att forma sig efter kroppen bidrar det till att hålla en god cirkulation runt kroppen samtidigt som det ger en fantastisk sovkomfort. Naturlatex verkar tryckavlastande och upplevs mjukt men tål hög belastning och har en lång livslängd. Dessutom är naturlatex dammavstötande och hämmar tillväxten av bakterier och kvalster vilket gör det lämpligt att använda just i sovrum där det är viktigt att ha en bra och hälsosam miljö. Latex som även ofta kallas naturgummi tillverkas av mjölksaften från Hevea Brasiliensis (gummiträdet).

Latex är alltså ett mycket bra alternativ om man vill värna om barnens rygg och kropp. Barn växer och är mer än någonsin beroende av bra yta att sova på. De spenderar också många timmar i sängen, som riktigt små kan de ligga längre stunder där än vad de är vakna.

Madrassöverdrag – TENCEL : BabyTemp Madrassöverdrag är ett formsytt madrasskydd som träs över madrassen & kan beskrivas som mjukare än silke, sval som linne och mer absorberande än bomull.  Utmärkande för Tencel är också dess goda egenskaper gällande fukttransport och fuktgenomsläppning som gör att komfortnivån höjs vid sömn. 

Jag har märkt på främst chloe att hon sover bättre, hon vaknar aldrig på natten längre, hon blir inte alls lika svettig och hennes kudde är inte delad på mitten. Huvudet formas liksom i kudden men blir inte delad som hennes tidigare. Jag kan nästan ha lite ångest över att hon inte haft denna kudde tidigare, men det är lätt att vara efterklok. Hailey har sagt att hon gillar hur madrassen är mjuk och att hon inte svettas. Barn är alltid så sakliga, jag har inte påverkat hennes svar utan frågat om hon känt någon skillnad. Hon påstår sig känna stor skillnad och man brukar ju säga att barn är brutalt ärliga.

Just Tencel är ut miljösynpunkt mycket bättre än tex bomull. För att tillverka bomull krävs enormt mycket vatten vilket är en bristvara. Så mer Tencel i både kläder och tyger.

Detta inlägg är i samarbete med Babytemp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *