Hur ser jag på fusk?

Detta inlägg går emot precis alla mina principer, men jag står inte ut mer och känner att det är dags för mig att sätta ner foten. Varje dag ser jag hur människor köper följare och likes på instagram, även youtube… Det är pinsamt tydligt, men det sker och jag kommer nu att säga mitt om detta.

Jag som aktiv utövare av sociala medier försöker genom mina kanaler bygga mig ett varumärke som går ut på att tjäna så pass mycket pengar så jag kan ha det som ett heltidsjobb. Det innebär alltså mycket slit på en krokig väg, jag har inget emot att kämpa hårt för att nå mina mål. Inget kommer gratis, det har jag alltid lärt mig. Men något som gör mig oerhört frustrerad är när man kämpar på den där krokiga vägen och person efter person går in på sidor där man snabbt och lätt med ett litet klick köper 100-200 till och med flera tusen följare på 1 dygn. Det är där och då som jag faktiskt kan känna mig en gnutta uppgiven, alla timmar man lägger ner för att nå en viss summa följare sopas under mattan för att någon fuskar. Jag är en extrem tävlingsmänniska och ger sällan upp, men när folk fuskar och på ett sånt smutsigt sätt blir jag rent av förbannad.

Jag har flera vänner som tycker att man bara skall skita i det, att låta de hålla på. Jag är själv en sån person. Men min fråga är om de också går till jobbet för att arbeta gratis. Jag såg ett konto senast igår som har lika många följare som jag på just instagram, lite konstigt bara att vid senaste tävlingen var det endast 8 st som deltog…Folk ser men ändå fortgår det.

Men min fråga är om de också går till jobbet för att arbeta gratis.

Jag tar avstånd och sätter ner foten, jag önskar att fler bloggare kunde göra detsamma så vi kunde få ett slut på detta en gång för alla! Jag vet att man kan öka snabbt på ex instagram, men att öka 3000-4000 på 2 dygn och alltid ha exakt samma antal likes på alla bilder, det är högst otroligt. Efter den nya uppdateringen är det mycket mer varierande antal likes då bilderna faller olika i flödet.

elevator

Tack för mig !

 

 

0 reaktioner på “Hur ser jag på fusk?”

 • Laura skriver:

  Fusket, som lögner, straffar sig alltid! 🙂 De som köper sig följare och/eller likes skadar sig själva och vi andra får helt enkelt se på och njuta när deras luftslott rasar 😉 Jag tror inte att man ska lägga energi på detta då fusk har alltid och kommer tyvärr alltid att förekomma. Bättre att satsa på sitt och jobba hårt för att bygga upp sitt eget varumärke Jennifer 🙂 Med det sagt tycker jag ändå att det är bra att du sätter ner foten.

  Angående senaste uppdateringen på IG så hatar jag den, men det är en annan historia.

 • Anna skriver:

  Jag håller med dig helt och hållet, tycker det är sjukt bra det du skriver. Frågan är vad ska man göra? Själv så har jag slutat följa dessa personer som jag märkt köper följare och vill inte förknippas med dom på något vis? Men vad gör man?

 • Vi är ju ganska nya i ”branchen” och har diskuterat detta, flera vi startade samtidigt med har nu stadigt med högt antal likes oavsett… Själv sliter vi som djur för varje ny följare och nya likes men vi har tyckt det känts fel att ”gena” så ditt inlägg kom verkligen som ett kvitto på vår känsla – nu fortsätter vi kämpa på, ärlighet vinner i längden!

 • anna skriver:

  hej igen, skrev häromdan men vet ej om det kom fram, prövar igen, har varken blogg eller instagram eller youtube eller så, men såg på din öppna instagram ett nagellack med en färg jag letat år efter, OPI rosa, men vilket är namnet på färgen? vore så glad om du kunde svara här i bloggen, Med vänlig hälsning anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *